"Булгартабак" затваря и босненската си фабрика

27 февруари 2018 - 10:19
Два месеца след като затвори почти напълно българското си производство, "Булгартабак", чиято собственост се свързва с депутата от ДПС Делян Пеевски, планира да затвори и фабриката си в Баня Лука, която се намира в Република Сръбска, част от Босна и Херцеговина, пише българското бизнес издание capital.bg. Цялата новина »

"София комерс – Заложни къщи" учреди лизингово дружество

20 февруари 2018 - 10:36
Търгуваната на БФБ компания "София комерс – Заложни къщи" АД е учредила лизинговото дружество "Софком Лизинг" ООД, което е вписано на 16 февруари 2018 г., съобщи публичното дружество. Уставният капитал е 500 хиляди лева, като "София комерс – Заложни къщи" АД е едноличен собственик на капитала. Управител и на новото дружество е изпълнителният директор на публичната компания Ирена Вачева. Цялата новина »

Акционерите в Албена АД недоволстват от зачеркването на дивидентите

01 юли 2017 - 08:21
Акционерите на Албена АД ще забравят за дивидентите в следващите години, тъй като дружеството ще се фокусира върху инвестиции, резултатът от които ще бъде усетен в следващите 5 до 7 години. Това става ясно от протокола от провелото се на 25 юни общо събрание на акционерите, публикуван чрез БФБ - София. Цялата новина »

Софарма АД обяви, че Табекс е на крачка от щатския пазар

20 юни 2017 - 08:07
Търгуваната на БФБ фармацевтична компания Софарма АД съобщи, че е направила нова крачка към регистрацията и последващото развитие на продукта й за отказване от тютюнопушенето Табекс. Цялата новина »

Софарма Трейдинг АД отчита 8% ръст на продажбите през август

01 октомври 2016 - 09:23
Софарма Трейдинг АД съобщи, че е приключила месец август 2016 г., отчитайки 8% ръст на приходите от продажба на стока. Цялата новина »

Дружествата от групата на Стара планина холд АД ще раздадат дивиденти за над 17.6 млн. лева

13 март 2016 - 12:40
Стара планина холд АД и предприятията от нейната група ще раздадат общо 17 643 990 лв. под формата на дивиденти. Това става ясно от предложенията на ръководството на холдинга за това по какъв начин Съветите на директорите на предприятията да зарадват своите акционери на база нетната печалба през 2015 г. Цялата новина »

Създателят на системата за контрол на дома She излиза на БФБ

07 март 2016 - 11:58
Българската компания за телекомуникации Allterco, създала иновативната система за контрол на дома - She и интелигентния детски часовник MyKi („Майки“ - бел. ред), планира листване на Българската фондова борса (БФБ), съобщава бизнес изданието Investor.bg, като се позовава на информация от трима независими източници. Цялата новина »

"Ломско пиво" ще инвестира над 1.7 млн. лв. тази година

25 февруари 2016 - 10:23
Пивоварната компания "Ломско пиво" ще инвестира над 1.7 млн. лв. през тази година, като 85% от сумата (над 995 хил.) са безвъзмездни от програма "Иновации и конкурентоспособност". Останалата част ще бъде набавена чрез кредит, разказва пред "Капитал Daily" Красимира Владимирова, изпълнителен директор на компанията. Цялата новина »

„Спиди“ планира да удвои бизнеса си в Румъния до 4 години

23 февруари 2016 - 22:53
Румънският пазар е много значим за „Спиди“. В следващите 4 години планираме да удвоим бизнеса си там. Амбицията на компанията е да се развива регионално, като засега в тази експанзия влизат Румъния и Гърция. Това коментира Данаил Данаилов, член на Съвета на директорите на куриерската компания„Спиди“ АД в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Цялата новина »

Донев: Нямам намерениe да продавам “Софарма”, ще се разширяваме в чужбина

08 февруари 2016 - 12:55
Твърденията за продаване на бизнеса са спекулации и през 2016 г. по-скоро може да се очаква разширяване на „Софарма“ чрез закупувания в чужбина, обяви изпълнителният директор на дружеството Огнян Донев в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »