Китай иска постоянни изложения в Пловдивския панаир

29 май 2013 - 15:13 |   Прочетена (461) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Проекти за постоянни изложения в Международен панаир Пловдив имат Асоциацията за стимулиране на международното сътрудничество към Министерството на земеделието в Китай и община Шао Син. Това стана ясно по време на среща с ръководството на националния изложбен център, съобщиха от пресцентъра на панаира.

Отправихме покана Китай да стане страна партньор на Международния технически панаир през 2014 г., съобщи главният директор Иван Соколов.

Над 100 китайски бизнесмени, туроператори и журналисти посетиха Международен панаир Пловдив в рамките на Българо-китайския форум за инвестиции и туризъм. Веднага след визитата повече от 40 предприемачи поискаха пакети с информация за участие в панаирни прояви.

Надяваме се да имаме постоянно изложение в България, на което да представяме китайски селскостопански продукти, както в Корея и Дубай, заяви Янг Фанксинг, представител на Асоциацията за международно сътрудничество в земеделието.

Той подчерта, че партньорството с Международен панаир Пловдив е една от основните цели на неговото посещение в България, и се информира за Международната селскостопанска изложба „Агра“ с намерение в нея да се включат повече китайски компании още през 2014 година.

Основна тема на Българо-китайския форум през ноември в Шанхай може да бъде земеделието, като подготовка за участие на китайски фирми в „Агра 2014“, заяви Иван Тодоров, председател на Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай. Постоянна експозиция на китайски селскостопански стоки може да се направи в Международен панаир-Пловдив и ефектът ще е голям, защото десетки хиляди участници в изложенията и посетители от страната и чужбина ще виждат тези продукти, добави той.

Общинското ръководство и бизнес структурите в нашия град имат идея да се презентират експортни стоки в България, каза Лоу Фан от Шао Син, в който работят 800 компании с дейност в международната търговия. Надявам се, че с подкрепата на Международен панаир-Пловдив ще можем да организираме такова постоянно изложение, за да се стимулира търговският обмен и нашите изделия да излязат на европейския пазар, добави Лоу Фан.

Зелена енергия, туризъм, търговия, недвижими имоти, селско стопанство, козметика на основата на розово масло, информационни технологии – това са областите за сътрудничество с България, към които проявяват интерес китайските бизнесмени. В нашата група са 35 представители на фирми, но следващия път ще доведа много повече, защото в панаира има отлични условия за представяне, бе категоричен Суин Шао.

„В нашите прояви участват китайски компании и продуктите, които предлагат, се харесват, защото са качествени и на добра цена. Маркетинговите анализи показват, че има нужда от по-масирано присъствие, защото интересът към тях е голям“, заяви пред гостите Иван Соколов.

Ние ще бъдем основен и най-активен партньор в проекта за Балкански център за китайски стоки, базиран в панаира, който е идея на Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Шанхай, подчерта той. Международен панаир-Пловдив предлага много възможности и за китайските компании, тръгнали към Европа, и за българските фирми, ориентиращи се към огромния пазар в Китай, добави Соколов

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »