В Барселона протестират срещу безконтролния наплив на туристи

14 август 2017 - 10:00
Стотина жители на Барселона протестираха в събота на градския плаж срещу безконтролно увеличаващия се масов туризъм в тази изключително популярна туристическа дестинация, предаде Асошиейтед прес. Цялата новина »

27% ръст на германските туристи в «Албена»

05 септември 2016 - 19:52
Повишение в броя на туристите от редица ключови пазари отчитат от курорта "Албена" през тазгодишния сезон, който ще продължи до края на октомври. Летовниците от Германия са с 27 на сто повече на годишна база, туристите от Източна Европа - с 20 на сто, от Белгия - с 18 на сто, а скандинавците бележат увеличение с 6 на сто, съобщи пред журналисти търговският директор на дружеството Маргита Тодорова, цитирана от БТА. Цялата новина »

България ще се рекламира целогодишно по европейски ТВ канали

30 септември 2015 - 13:38
Подготвя се целогодишна рекламна кампания на България по водещи европейски телевизионни канали. Германия, Англия, Франция са основните и по-големи пазари в Европа, които ще бъдат обхванати от телевизионната кампания на България. Цялата новина »

Министерството на туризма рекламира лова на гризли и риболова на сьомга у нас

27 май 2015 - 11:19
'Министерството на туризма рекламира лов и риболов със снимки на мечки - гризли и елени, чиито територии на разпространение са в САЩ. В рекламите има и снимка на риболов на сьомга, алармират от сдружението за дива природа Балкани, съобщи БНР. Цялата новина »

Бой за храна в хотел в „Златни пясъци”

13 април 2015 - 21:21
Хотел може да бъде глобен с до 3 хил. лв., ако се потвърди сигнал за бой между туристи за недостатъчна храна. Цялата новина »

Преустановен е достъпът на туристи до резервата "Сребърна"

10 април 2015 - 08:15
Преустановен е достъпът на туристи в районите около резервата "Сребърна". Ограниченията се налагат във връзка с регистрираното огнище на птичи грип в пеликановата колония, предава националното радио. Цялата новина »

Юлен: Никога не сме предлагали подкуп на екоактивисти

07 април 2015 - 10:32
„Никога не сме предлагали подкуп на екоактивисти”.  Това заяви Петър Петров, адвокат на „Юлен”, във връзка с обвиненията, които природозащитникът Петко Ковачев отправи ден по-рано в студиото на Нова телевизия.  Цялата новина »

България разкрива 19 изнесени служби за визи в Русия

04 април 2015 - 18:50
България ще разкрие 19 изнесени визови консулски служби в цяла Русия с цел облекчаване на руските туристи, които искат да почиват у нас, каза външният министър Даниел Митов, цитиран от агенция "Фокус". Цялата новина »

В Бургас очакват лек ръст на израелските туристи

02 април 2015 - 14:29
Очакваме съвсем лек ръст на израелските туристи. Това каза пред журналисти почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов, предаде Радио „Фокус”– Бургас. По неговите думи, очакваният ръст е заложен като полети. Цялата новина »

Борисов: Туристическият бранш да не жали за чужденците, а да върне българите

01 април 2015 - 13:10
От трибуната на парламента днес премиерът Борисов призова работещите в туристическия бранш да повишат качеството на предлаганите от тях услуги и да понижат цените си, които са станали по-високи от тези в съседните страни, за да привлекат българите да харчат парите си по време на ваканциите им у нас, цитира го Дневник.бг. Цялата новина »