Щатският фонд Anchorage Capital купува изцяло "Идеал стандарт - Видима"

12 март 2018 - 16:44
Базираният в Севлиево производител на санитарна керамика "Идеал стандарт - Видима" скоро ще е изцяло собственост на американския фонд Anchorage Capital, като от инвестицията си излиза друг финансов инвеститор от САЩ – Bain, пише „Капитал“, като се базира на съобщение до Комисията за защита на конкуренцията и от свои източници, запознати със сделката. Цялата новина »

Standard&Poor`s запази рейтинга на Столична община

04 март 2018 - 19:20
Рейтингът на Столична община, даден от международната рейтингова агенция "Стандард енд Пуърс" беше потвърден на “BBB-”, съобщиха от общината.  В доклада на S&P Global Ratings се отбелязва, че е настъпило съществено за рейтинга събитие, а именно продажбата на дела на общината в "Общинска банка" АД. Цялата новина »

Бъфет: Няма да сте по-щастливи, ако удвоите състоянието си

28 февруари 2018 - 10:26
Въпреки, че изпълнителният директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет има състояние от 91,1 милиарда долара в момента, той заяви наскоро, че да имаш повече пари не те прави по-щастлив. Цялата новина »

CEZ имала намерение да излезе от България още през 2013

27 февруари 2018 - 09:53
Още през 2013 година, когато заради обвинения за надписани сметки падна българското правителство, CEZ Group е имала намерение да се изтегли от страната и да се насочи към други пазари - Германия и други страни в Западна Европа.Това заяви в ефира на bTV един от бившите оперативни директори на ЧЕЗ България Петер Баран.
Той призна, че компанията е имала много конфликти с правителството и средата. В допълнение пазарът у нас е нестабилен и вероятно това е причината страната да не е апетитна за големите играчи, смята той. Цялата новина »

Бъфет: Никога не вземайте кредит за покупка на акции

26 февруари 2018 - 11:43
Уорън Бъфет вярва, че инвеститорите трябва да избягват да вземат заеми за покупка на акции, с цел да подобрят представянето си на борсата. Цялата новина »

Борисов: БСП се шегува за одържавяването на ЧЕЗ

25 февруари 2018 - 13:54
Когато документите по сделката за ЧЕЗ дойдат в България, ще бъдат внимателно проверени. Приемам предложението на колегите от БСП за одържавяване като шега. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов в Сандански, където разговаря с младежите от ГЕРБ по време на зимната им академия: Цялата новина »

Прокуратурата обвини Стоян Александров в лихварство

23 февруари 2018 - 09:39
Финансистът Стоян Александров, понастоящем общински съветник в София и бивш финансов министър в правителството на Любен Беров (1992-1994 г.), е получил две обвинения за лихварство (извършване по занятие на банкови, застрахователни или други финансови сделки без разрешение - чл. 252, ал. 2, вр. чл. 1 от НК). Това се казва в прессъобщение на Софийската градска прокуратура (СГП), като се уточнява, че незаконната лихварска дейност е извършвана от Александров и в качеството му на физическо лице, и в качеството му на управител на фирма. Определена му е гаранция в размер на 100 000 лв. Цялата новина »

Китай продължава да направлява курса на юана

23 февруари 2018 - 09:24
Китайският юан поскъпна с 10% спрямо долара от началото на 2017 досега, успокоявайки част от критиците, които твърдяха, че страната умишлено подтиска стойността на валутата си, за да си осигури икономическо предимство над основните си търговски партньори. Цялата новина »

Приходите от туризъм на България надхвърлят 8 милиарда лева

21 февруари 2018 - 09:33
Ръстът на приходите в туристическия сектор в страната отчита рекорд, като нараства с 9% при чуждите туристи и с почти 30% от вътрешните пътувания, показват данни на НСИ и БНБ, цитирани от Капитал. Цялата новина »

Десетилетният цикъл на понижение на лихвите в САЩ свърши

20 февруари 2018 - 08:41
Сбогувайте се с „бичата ера“ на пазара на облигации, защото пазарите навлизат във фаза, която не сме виждали от 72 години: цикъл на покачвания на лихвите. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »