Десетилетният цикъл на понижение на лихвите в САЩ свърши

20 февруари 2018 - 08:41
Сбогувайте се с „бичата ера“ на пазара на облигации, защото пазарите навлизат във фаза, която не сме виждали от 72 години: цикъл на покачвания на лихвите. Цялата новина »

Арбитражът в Стокхолм присъди 1.7 млрд. долара за Газпром, по делото срещу Нафтогаз

01 юли 2017 - 08:13
Арбитражният съд в шведската столица Стокхолм присъди 1.7 млрд. долара на "Газпром", по делото срещу украинската "Нафтогаз". Руският гигант обаче има намерение да обжалва сумата, става ясно от пресконференция на ръководителят на "Газпром" Алексей Милер. Цялата новина »

Двойно по-малък е излишъкът в бюджета за първото полугодие

01 юли 2017 - 07:47
Двойно по-малък е излишъкът в бюджета за първото полугодие на годината спрямо година по-рано. Причината е в липсата на изпълнението на европейски проекти, докато приходите от данъци и осигуровки се повишават. Това показват предварителните данни за изпълнението на консолидираната фискална програма (КФП) за първите шест месеца на годината, обявени от Министерството на финансите. Цялата новина »

Piraeus Bank продава българската си банка

07 юни 2017 - 20:34
Piraeus Bank се разделя с бизнеса си на Балканите, включително и едноименната си банка в България, заяви пред журналисти главният изпълнителен директор на институцията Христос Мегалу, цитиран от електронното издание Ekathimerini.  Цялата новина »

БНБ подготвя мерки срещу лошите кредити

24 май 2017 - 16:56
БНБ разработва комплексни мерки, които ще създадат условия да спадне делът на необслужваните кредити в банковата система. Това се разбра от изказването на управителя на централната банка Димитър Радев пред Асоциацията на банките в България, която днес отбелязва 25 години от създаването й. Цялата новина »

Съдът глоби главния архитект на София, заради отказ да допусне небостъргач върху градинка

23 май 2017 - 09:46
Главният архитект на Столична община Здравко Здравков съобщи, че Върховният административен съд го е глобил с 1000 лв., защото е спрял проект за изграждане на 44-етажна сграда на столичния бул. "България". Строително-инвестиционната компания НИКМИ, която изгражда "Милениум Център" на булевард Витоша, има намерение да построи небостъргач на ъгъла с бул. "Петко Ю. Тодоров", пише онлайн изданието gradat.bg. Цялата новина »

НИКМИ издига нов небостъргач в София, върху локална градинка

21 май 2017 - 10:44
Близката до СДС и бившия кмет Стефан Софиянски в миналото НИКМИ е на път да издигне нов небостъргач по булевард „България“ в столицата“, пише „Капитал“. Компанията има няколко завършени сгради по бул."България", в отсечката между НДК и бул. "Гоце Делчев", от края на 90-те години. Цялата новина »

Приходите на БТВ през 2016 се свиват

11 февруари 2017 - 10:17
Приходите на "БТВ медиа груп" за 2016 г. отчитат лек спад в сравнение с 2015 г., става ясно от официалния годишен отчет на собственика на групата Central European Media Enterprises (CME), в която най-големият акционер е американският медиен конгломерат Time Warner. Цялата новина »

Сорос е изгубил близо 1 милиард долара от победата на Тръмп

13 януари 2017 - 12:09
Милиардерът Джордж Сорос е изгубил близо 1 милиард долара, след скока на фондовата борса, последвал избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ на 8 ноември, пише Уолстрийт джърнъл. Цялата новина »

Нов №3 на банковия пазар в България

04 януари 2017 - 20:22
След финализирането на сделката за покупката на ОББ в България ще има нова банка на трето място, която ще измести ПИБ в класацията по големина на активите. В последния работен ден от 2016 г. Белгийската група КВС, която в България е собственик на Сибанк, обяви, че покупката на ОББ е вече договорена с гръцкия й собственик NBG. Цялата новина »