Имотният пазар на Ню Йорк е по-голям от икономиката на Саудитска Арабия

17 януари 2016 - 19:46
Един от най-горещите имотни пазари в САЩ може да се определи като самостятелна икономика, и всъщност прави икономиките на доста страни от Г-20 да изглеждат като джуджета. Цялата новина »

България е в златната среда по ръст на цените на жилищата

16 септември 2015 - 09:00
Европа отлепи от дъното, като регионът в света с най-слаб ръст на цените на жилищата, личи от последния анализ на консултантската компания Knight Frank. Цялата новина »

Първи признаци за възстановяване на китайския жилищен пазар

18 май 2015 - 12:32
Появяват се признаци за оптимизъм за китайския имотен сектор, след като цените на новите жилища в най-големите градове, като Шънджън и Шанхай, отбелязаха скромно възстановяване през април. Цялата новина »

Фалитът на китайската строителна компания Kaisa не е симптоматичен, твърдят експерти

21 април 2015 - 09:44
Въпреки че фалитът от вчера на китайска строителна компания по емисия облигации предизвика страхове, като възможен предвестник на още проблеми, анализаторите побързаха да успокоят пазара, коментирайки, че случаят по-скоро е „сапунена опера с различен сценарий”. Цялата новина »

Централната банка и кабинетът в Нова Зеландия спорят относно имотния пазар

16 април 2015 - 13:16
Нарастване на предлагането е единственият начин да се охлади нагорещеният до червено имотен пазар на Нова Зеландия, заяви вицепремиерът на страната, игнорирайки призивите на централната банка за въвеждане на данък върху капиталовите печалби. Цялата новина »

Цените на имотите в Австралия ще са под натиск от лошата демография, сочи Goldman

15 април 2015 - 10:17
Цените на имотите в Австралия изглеждаха балонизирани за известно време, но вероятно са на път да „ударят стена”, заради комбинацията от по-слаба раждаемост, висока смъртност и слаба миграция, пишат от Goldman Sachs. Цялата новина »

Китай няма да спре със стимулирането на имотния сектор и икономиката: Анализатори

31 март 2015 - 10:24
Последните опити на Китай да окаже подкрепа на отслабващия си имотен пазар не са достатъчни, твърдят анализатори, отбелязвайки, че серия от понижения на основната лихва биха били единствената спасителна мярка в тази насока. Цялата новина »

Китайците спряха да посещават Хонконг и наемите стават непосилни за търговците

30 март 2015 - 10:49
Спадът в бройката на китайските туристи води до падане на наемите на магазините в Хонконг, като празните магазини растат точно в онзи район, който преди три години задмина Пето авеню на Ню Йорк и се превърна в най-скъпия световен търговски район, предава Ройтерс. Цялата новина »

Картината на жилищния пазар в Китай рязко се влоши

19 март 2015 - 10:52
Китайският имотен сектор продължи да пропада с нарастващ темп през февруари, карайки анализаторите да смятат, че държавата ще се намеси за да спаси сектора за пореден път. Цялата новина »

Медведев свали лихвите по ипотечните кредити до 13% с постановление

14 март 2015 - 10:15
Ипотечните кредити за покупка на жилище на първичния пазар в Русия, отпуснати в периода 1 март 2015 – 1 март 2016, ще бъдат предоставяни на гражданите при 13% годишна ставка. Това гласи подписано от руския премиер Медведев постановление, цитирано от „Интерфакс”. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »