Средните цени на жилищата в Обединеното кралство задминаха пика от 2007

02 юли 2014 - 13:03
Средните цени на жилищата в Обединеното кралство задминаха пика от 2007, като поскъпват с близо 12% за последната година и водят до страхове за имотен балон, в момент, когато централната банка се опитва да предприеме мерки за охлаждане на ипотечния пазар. Цялата новина »

Канадският финансов министър вярва в мекото приземяване на имотния сектор

23 юни 2014 - 13:39
Министърът на финансите на Канада опроверга скептиците, виждащи рязка корекция при жилищния пазар в страната, като заяви пред CNBC, че наблюдава нарастващите цени внимателно, но не е „особено притеснен”. Цялата новина »

Шойбле: Германският пазар на имоти може да прегрее

20 юни 2014 - 11:19
Германският пазар на недвижимите имоти може да прегрее, предупреди в Берлин финансовият министър Волфганг Шойбле, цитиран от ДПА и БТА. Цялата новина »

И принц Чарлз предупреди за балон на британския имотен пазар

27 март 2014 - 16:15
Страховете за имотен балон в Обединеното кралство достигнаха трескави нива, след като предупреждения отправиха три колони на британското общество: Централната банка, Службата за бюджетна отговорност и член на британското кралско семейство. Цялата новина »

Цените на жилищата в Лондон са близо двойни на тези в останалата част на страната

25 март 2014 - 16:53
Цените на жилищата в Лондон продължават да поскъпват и през януари, като нарастват с близо двойно по-висок темп от средния за страната и създават опасения за имотен балон в града. Цялата новина »

"Мега мол Русе" е на път към банкрута

18 февруари 2014 - 08:37
"Мега мол Русе" е възможно да тръгне по пътя на процедурата по несъстоятелност. В момента лондонският клон на банка "Пиреос" е внесъл иск за започване на такова производство в Русенския окръжен съд, пише вестник „Капитал”. Цялата новина »

Новото строителство в Китай продължава да поскъпва главоломно

20 януари 2014 - 11:09
Цените на новите жилища в големите китайски градове отчитат ръст от над 15% на годишна база миналия месец, водени от ръста в Гуанджоу и Шънджън на юг, в очевиден признак, че ограниченията върху сектора, наложени от властите, не оказват никакво влияние на пазара. Цялата новина »

Естонците се боят от нов балон при жилищата

07 януари 2014 - 11:00
Естонците се боят от балонизиране на имотния им пазар. Пазарът в столицата Талин видимо се активизира в последните години. Спрямо 2011 година, например, продажбите на апартаменти са нараснали с 30%. Цялата новина »

Цените на жилищата в Обединеното кралство растат солидно и през декември

03 януари 2014 - 13:24
Цените на жилищата в Обединеното кралство нарастват през декември с най-високия темп от 4 години, пореден от серията рекордни ръстове, който предизвиква опасения за балонизиране на пазара сред анализаторите. Цялата новина »

Как мексиканската програма за позволим дом се превърна в горчив хап

09 декември 2013 - 11:00
Три години след като се предполагало, че трябва да е изпълнила мечтата си за жилище, на Марта Ороско вече й е писнало. Затворена в построен с държавни средства комплекс, наречен Парке Сан Матео, който е на два часа от работата й за 8000 долара годишно, като болнична секретарка в Мексико Сити, Ороско вижда само неспазени обещания и разруха около себе си, разказва Блумбърг. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »