Анализатори: Не пипайте инвестиционното си портфолио заради корекцията напоследък

25 март 2018 - 12:17
В петък, когато инвеститорите реагираха на вероятността за търговска война между Китай и САЩ, Dow Jones се понижи с 400 пункта, навлизайки в територия на корекция, бележейки най-лошата седмица от януари 2016. За цялата седмица Dow изгуби 5.7% от стойността си, S&P 500 се понижи с 5.9%, а технологичният индекс Nasdaq – с 6.5%. Цялата новина »

Джак Ма: Третата технологична революция може да доведе до Трета световна война

21 юни 2017 - 22:42
Създателят на Alibaba Джак Ма прекара 800 часа в пътувания из целия свят миналата година, а през 2017 ще ги увеличи на 1000 часа, опитвайки се да популяризира все по-бурнорастящата си платформа за електронна търговия, но и говорейки по любими теми, като глобализацията и изкуствения интелект. Цялата новина »

Експат Асет Мениджмънт : Политическите събития, а не а атентатите движат пазарите

24 май 2017 - 17:19
"Напоследък сме свидетели, че пазарите не отчитат толкова силно събития като трагедията в Манчестър. Европейските пазари не направиха сериозно движение. Не виждаме драстична реакция на страх. Това каза Никола Веселинов, оперативен директор на Експат Асет Мениджмънт,  в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria. Цялата новина »

Икономист: Китай трябва да остави фалиращите да фалират

03 януари 2017 - 12:19
Китай отчете положителни данни за производствената активност тази седмица, но в системата има повече проблеми, които трябва да бъдат оправени, отколкото властите признават, твърди независим икономист. Цялата новина »

Фабер: Китай лъже, икономиката му расте с не повече от 4%

24 януари 2016 - 15:09
Чаканите с огромен интерес данни за икономическия растеж на Китай излязоха, и докато пазарите очакват перспективите за още стимули, ред анализатори, сред които вечно „мечи“ настроеният Марк Фабер, за пореден път поставят под съмнение достоверността на цифрите. Цялата новина »

Големите очаквания

07 януари 2016 - 09:30
Статия на Павел Бандилов от сайта borsite.net
Романът „Големите надежди“ е част от зрелия период на Дикенс. Оригиналното заглавие на романа е “Great Expectations”, което би било по-правилно да се преведе като „Големите очаквания“. Психологическа доминанта в поведението на главния герой Пип са тъкмо неговите „големи очаквания“. Цялата новина »

Той каза, Кой показа!

06 януари 2016 - 11:07
Статия на Павел Бандилов от сайта borsite.net
Той каза, че се надява тази година да постигнем ръст от 4,5% на икономиката. Три процента не ни задоволяват. Така каза Той. Но не го каза на нас, просто искаше да чуе как звучи. Цялата новина »

Еврогрупата: Допуснаха се грешки при спасяването на Гърция

12 септември 2015 - 09:58
Гърция е изправена пред много предизвикателства по изпълнението на третия си спасителен пакет и бяха допуснати много грешки, както от европейците, които не овладяха кризата по “рационален начин”, така и от гърците, които прекалено дълго се съпротивляваха на спасителния план, е изводът на европейските финансови министри. Цялата новина »

Шилър: Фед трябва да вдигне лихвите, за да спука балоните

01 юни 2015 - 14:52
Щатският Федерален резерв трябва да помисли за вдигането на лихвите, и това трябва да стане по-добре скоро, отколкото късно, за да спука спекулативните балони на фондовата борса и имотния пазар, коментира нобеловият лауреат по икономика Робърт Шилър пред телевизия CNBC днес. Цялата новина »

Според Дан Лоуб Уорън Бъфет е лицемер

07 май 2015 - 13:11
Хедж фонд мениджърът Даниъл Лоуб взе на прицел „Оракула от Омаха”, като нарече днес прочутия инвеститор Уорън Бъфет лицемер. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »